Pappa o Björks Djävulsmuffins!
Kategori: Allmänt
Rock n’ Roll fika som fortfarande under utprovning. Mängden mjölk skulle nog behöva reduceras om man vill ha lite torrare muffins i mitten. Receptet är dock en variation av Devil’s food cake…
Ingredienser för muffins:
100 g mjukt smör
1,5 dl brun farin (strö)
0,5 dl mörk sirap
1 tsk olja
2 ägg, vita och gula separerade
2,5 dl mjölk
2,5 dl mjöl
0.75 dl kakaopulver
2 tsk bakpulver
0,5 tsk vaniljsocker
0,75 tsk malen ingefära – eller kanske ngt annat som också ger lite sting
1 nypa salt
100 g 70% choklad, försiktigt smält
Vispa smör, socker och sirap krämigt. Vispa ner olja och äggulor till en smetig ”kräm”. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker, bakpulver, ingefära och salt i en bunke. Rör ihop smör-socker-krämen med mjöl-kakao-blandningen, blanda ner mjölken. Blanda ner den smälta chokladen och mjölken. Vispa äggvitorna hårt och rör ner dem med viss försiktighet.

Kluta ut smeten i dubbla muffinsformar och grädda mitt i ugnen ca 10 min på 225 °C.
Muffinsarna ska sjunka ihop lite – perfekt att gegga på lite ”frosting”.
Frosting:
50 g 70 % mörk choklad
50-100 ml grädde.
Koka upp grädde vispa ner chokladen. Låt svalna lite och lägg på muffinsarna…

Gott! Om man nu gillar choklad.