theian.blogg.se

Jag är en man som har varit med lite och sett mina bästa dagar, jag är ingen asläcker brud i 20-årsåldern. Därför ser jag saker ur ett annat perspektiv. Min blogg kommer att handla om mig och mitt liv som arbetslös hemmapappa i en liten stad i Värmland. Dags för lite diskbänksrealism…

Torsk o bulgur..

Kategori: Mat

Anna jobbar över, håller på med maten, någon ringer på dörren Sixten far rundor, gnäller och blir alldeles till sig. Vrålar år tjejerna att sluta med det där (vi har en gammal pigklocka som man även kan ringa på runt om i huset). Varpå det ringer igen.

Sixten vill att vi ska gå till ytterdörren, jag vrålar SLUTA, det är inge kul, Sixten blir ju helt knäpp!

Ungarna bryr sig inte det minsta, springer omkring och vrålar, slåss med svärd. När det ringer på för 3:e gången fattar jag att det inte är ungarna.

Det är någon lång pubertetskille från tele2 som står där och ska berätta att de har dragit in fiber till någon station… Hunden har lyckats hetsa upp sig till nya nivåer ungarna springer hungriga omkring med sina svärd vrålandes. Flocken måste ju noggrant inspektera inkräktaren med svärd och/eller tänder.

Jag säger ”Jätteintresserad kan du lämna en lapp eller något, det är inte riktigt läge nu”.

Varpå han utstöter ”Öööhh, jag är typ lappen, liksom.”

Säger att han får komma återkomma. Sedan får jag återgå till maten.

Dagens mat

 

Torsk med Slasa och Bulgur

800 g Torsk (två paket)

Salt

Peppar

Olivolja

Bulgur

Bulgur till 4 (enligt anvisningarna)

½ Citron

1 vitlöksklyfta

½ paket ca 1 dl persilja

Olivolja

Salt, 2 krm

Peppar, 1 krm

Salsa

3 finhackade tomater

½ finhackad rödlök

Olivolja

Salt

Peppar

 

Tina fisken, ta lite extra tid, j”#la torskpaketen tinar ju aldrig på 90-120 min i kallt vatten! Sättugnen på 175-200°. Koka bulgur enligt paketet. Riv citronskal, pressa ut saften från en halv citron, finhacka vitlök. Blanda citronsaft, skal, vitlök, persilja, ett par msk olja, salt och peppar. Blanda med bulgur när den har kokat klart och fått stå och dra några minuter.

Skär sönder fiskblocken i några bitar salta, peppra och på med olivolja, in i ugnen ca 15 min, beroende på hur frysta den j#¤lva fisken är. Jag kollar innertempen, ca 55° för torsk. Tror att de säger >50 men jag är inte helt förtjust när det är på gränsen till rått.

Hacka/ tärna tomat och rödlök, jag brukar hälla av och pressa lite på tomaterna så att det inte blir så vattnigt innan man blandar ihop tomat rödlök salt och peppar.

Servera och ät, med en citronklyfta.

Själv tycker jag att torsken gärna blir lite torr så jag ska pröva med lite skirat smör nästa gång, kanske med lite persilja i eller så. Någon som har en bra ide?

Kommentarer

  • Yvonne säger:

    Fin blogg,Ian! Fick några Goa skratt,ett gott recept och återfick en längtan efter cigarr. Du kanske borde skriva en bok ... Följer dig här så länge. Kram gamle vän.

    Svar: Alltid sugen på en kuban, eller mat...Ha dé gôtt
    Ian

    2013-02-23 | 23:00:19

Kommentera inlägget här: